Kids Tour vender tilbage til Grindsted

Der skal trædes i pedalerne, når Kids Tour kommer til Grindsted i år. Billund Kommune har nemlig valgt at bakke op om cykelløbet og gentage succesen fra 2022 som værtsby for cykelbegivenheden, der vil finde sted lørdag den 25. maj.

– Jeg glæder mig over, at vi endnu engang skal byde velkommen til Kids Tour. Med Kids Tour får børn mulighed for at lære om trafiksikkerhed på en sjov og legende måde. Grindsted er oplagt som værtsby på grund af traditionen med cykelløb i byen, og vi håber, at børn og børnefamilier fra hele kommunen får en sjov og lærerig dag i Grindsted midtby, siger Simon Nicolajsen Jørgensen, der er formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

Kids Tour er et cykelløb for børn i alderen 3-10 år og afvikles som en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet.

Hovedtemaerne er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter på pladsen. På eventpladsen vil børnene blandt andet have mulighed for at træne trafikkens regler på ”Trafiklegepladsen” og få tjekket deres cykel i Doktor Cykelglads Cykelskur.

– Med Kids Tour kommer børnene ud og oplever glæden ved at motionere og være aktive sammen. Vi er så spændte på at komme ud til en masse kommuner i Danmark endnu en gang. Det jo også ekstra sjovt at komme tilbage til Grindsted og forhåbentlig møde en masse cykelglade børn,” siger Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden, som Kids Tour arrangeres i samarbejde med.

Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for blandt andet at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.