KIRKBI laver 27 milliarder i overskud

Der blev tjent milliarder, men der blev i den grad også doneret milliarder væk. Det er essensen af KIRKBI Koncernens regnskab for 2021, der blev offentliggjort i dag.

– 2021 var et ekstraordinært år, hvor KIRKBI Koncernen leverede strategiske fremskridt samt stærke resultater indenfor alle forretningsområder. Det var samtidig et år med en fortsat påvirkning fra COVID-19, hvilket KIRKBI, LEGO Koncernen og associerede fonde responderede på ved at iværksætte en række aktiviteter for at støtte børn og familier påvirket af pandemien med både støtte og nødhjælp, lyder det i en kommentar fra CEO i KIRKBI A/S, Søren Thorup Sørensen.

På bundlinjen står et resultat efter skat på 27 mia kroner – mod 6,4 mia året før. Det bringer selskabets egenkapital op på 130,9 mia mod 105,3 mia. kroner i 2020.

En væsentlig årsag til det gode resultat er LEGO Koncernen, der endte med 17 mia i overskud i 2021.

Men der blev ikke kun hevet penge ind i pengetanken – der blev også givet rigtig mange penge væk:

KIRKBI, LEGO Koncernen, LEGO Fonden og Ole Kirk’s Fond fastholdt i 2021 et højt fokus på støtte og bidrag. LEGO Fonden overgik tidligere aktivitetsniveauer med bevillinger for 2,8 mia. kroner til programmer verden over, der hjælper børn og familier, særligt dem i nød og i krise.

Støtte fra Ole Kirk’s Fond udgjorde 292 mio. kr. til børn og familier, primært i Danmark, mens KIRKBI bevilgede 159 mio. kroner til støtte for blandt andet udsatte børn i Afghanistan og Haiti.