Kristian Nørgaard håber på politisk valgte i spidsen for nye sundhedsforvaltninger

Det var med blandede følelser at Kristian Nørgaard i dag læste sundhedsudspillet fra regeringen. Foto: Christian Juul Mikkelsen / Region Syddanmark


Med regeringens nye sundhedsudspil der blev præsenteret i dag, får de fem regionsråd i landet dødsstødet. Vedtages udspillet i Folketinget som forventet, er der en fyreseddel på vej til 205 folkevalgte regionsrådspolitikere – deriblandt også til Kristian Nørgaard Nielsen (V) fra Grindsted, der sidder blandt de 41 regionsrådsmedlemmer i Region Syddanmark.

Det var dog med blandede følelser han i dag læste sig igennem regeringens sundhedsudspil:

– Udspillet rummer rigtig mange gode elementer, flere midler, mere nærhed og styrkelse af patientrettighederne. Løkke har ret, når han siger, at der er for store forskelle på sundhedsvæsnet i Danmark. Men jeg er ikke helt enig i, at måden at styrke det på, er at lave en national bestyrelse. For mig er regionsrådene ikke afgørende, men jeg mener, at der skal være et lokalt politisk led, der skal træffe beslutningerne om, hvorvidt der eksempelvis skal være et sygehus i Grindsted. Det skal hverken embedsmænd i Vejle eller en national bestyrelse i København beslutte, siger Kristian Nørgaard (V).

Sundhedsudspillet lægger op til, at regionerne fastholdes – som sundhedsforvaltninger ledet af embedsmænd.

– En opfordring herfra er, at der skal være nogle lokale politikere, der kan stilles til ansvar for vælgerne, der skal lede de lokale sundhedsforvaltninger, siger Kristian Nørgaard.