Kun få tilmeldinger til workshop om Billunds historie

Hans Sydow, der i dag er komponist, trådte sine musikalske barnesko i Legoland Garden i 1978. Nu er han en del af Billund-projektet "Jeg kan huske". Foto udlånt af Hans Sydow


På trods af stor forhåndsinteresse for projektet og 200 elevers involvering i selvsamme, så er der kun kommet to tilmeldinger til næste weekends workshop med “Jeg kan huske”. Et projekt hvor Billund-borgere fra før og nu fortæller om det de kan huske fra byen og som ender ud med en soundwalk ned gennem byen, hvor man med en app kan høre alle disse historier.

– Jeg tror årsagen til de få tilmeldinger er helt lavpraktisk; det har lige været påske og man har ikke lige fået tjekket familiekalenderen om man har tid. Men nu er det altså nu, hvis man går og overvejer at være med. Så skal tilmeldingen falde snarest på jegkanhuskebillund@gmail.com, siger Hans Sydow, der er tidligere Billund-dreng og blandt tovholderne på projektet.

Han er ikke i tvivl om at der er rigtig mange der gerne vil være med, og opfordrer derfor til at få sendt tilmeldingen til workshoppen lørdag den 9. april fra kl. 10-13 på BillundSkolen.

– Så sent som forleden dag var der én i facebook-gruppen “Billund – der var engang”, der berettede om et minde om en samer-familie, der holdt til ved den daværende grillbar i Billund. Det er da en god historie, og det er flere af den slags minder vi skal have med i projektet, siger Hans Sydow.

Ifølge ham kræver det ikke det store at være med til workshoppen næste lørdag:

– Man skal skrive en kort historie ned på 400 anslag. Det svarer til at det tager henved 30 sekunder at læse det op. Det skal man så gøre efterfølgende og her står flere skoleelever klar til at hjælpe med alt det tekniske. Så det er egentlig eleverne der underviser de voksne den dag, smiler Hans Sydow.

Her er Hans Sydows egen historie fra barndommen i Billund:

Jeg kan huske at LegoHouse bliver bygget der hvor mit barndomshjem lå. Jeg kan også huske at min far var urmager, optiker og guldsmed og havde sin forretning på Gammelbro eller Butikstorvet, som det senere kom til at hedde. Vores hus lå i samme bygning som forretningen og jeg kan huske et sort/hvidt billede, hvor min far var klædt ud som Christian den fjerde, der klipper den røde snor over ved indvielsen af Butikstorvet, fordi han var nummer fire der byggede forretning her.