Læserbrev: Det er en fornøjelse at drive virksomhed i Syd- og Sønderjylland


Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed er fantastisk læsning for os, der til dagligt driver virksomhed i det sydjyske.

Billund blev kåret til dette års mest erhvervsvenlige kommune. Sidste år var det Vejen, der vandt. En fantastisk præstation, som vi alle i landsdelen kan være stole af.
Derudover har Haderslev, Aabenraa og Sønderborg alle rykket mange pladser frem i år, og Vejle og Tønder lå allerede godt i forvejen.

Jeg tror, at de flotte resultater skyldes, at vi er i et område, hvor tingene ikke sker af sig selv. Det er ikke som i hovedstaden, hvor væksten kommer af sig selv. I Sydjylland er vi nødt til at kæmpe for det, hvilket tydeligt ses i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Dermed ikke sagt, at alting er perfekt. Der er mulighed for forbedringer i alle kommuner. Derfor håber jeg også, at de syd- og sønderjyske kommuner vil bruge analysen aktivt og lægge en ambitiøs plan for, hvordan de kan blive bedre. Og selvfølgelig fortsætte med at holde en tæt kontakt til det lokale erhvervsliv.

Vi bidrager gerne med gode råd til, hvordan erhvervsvenligheden kan blive endnu bedre.

Af Michael Mathiesen, formand for Dansks Byggeri Sydjylland