Læserbrev: Kommunebusser

Byrådsmedlem for de konservative, Allan Munk Nielsen, Sdr. Omme


Det er nu blevet muligt for vores unge mennesker at købe et billigt buskort til befordring inden for kommunen, så man komme ind til Campus Grindsted. Et rigtig godt tiltag, som jeg er glad for at Billund Kommune kan tilbyde alle unge mellem 15 og 20 år. Samtidig skal det undersøges om tilbuddet kan gælde alle kommunens borgere.

Nu mangler vi bare ordentlige busforbindelser inden for kommunen. I dag er der Syd Trafiks hovedbusser, som sikrer forbindelse til Billund Lufthavn, Billund og Grindsted, men skal man fra den ene ende af kommunen til den anden, skal man virkelig væbne sig med tålmodighed. Mine piger arbejder i henholdsvis Legoland og La Landia, og en typisk vagt starter mellem kl. 9:00 – 9:30. Skal de starte kl. 9:30, skal de med en bus fra Sdr. Omme kl. 7:04. Det er det samme, når de skal hjem om eftermiddagen – der kan det igen tage 2,5 – 3 timer for at komme fra Billund til Sdr. Omme. Har de en vagt, der slutter hen på aftenen, er det næste umuligt at komme hjem med bus. Og det er det samme fra andre af de mindre byer.

Derfor vil vi fra konservativ side have et ønske med til efterårets budgetforhandlinger, om at vi får bedre busforbindelser inden for kommunen. Det kan være ”kommunebusser” a la bybusser i de større byer, som forbinder kommunen sammen, så vores borgere kan komme til/fra uddannelse, arbejde og fritidsaktiviteter osv. på mere acceptabel rejsetid end 2,5 – 3 timer. Det skal ikke være store busser, men tilpasses antallet af passagerer, og kan gøres i samarbejde med vores lokale taxavognmænd.

 

Allan Munk Nielsen, Grp. formand, Byrådsmedlem
Det Konservative Folkeparti