Læserbrev: En ny retning – også lokalt

Ved folketingsvalget valgte vælgerne en ny retning for Danmark. Jeg tror på, at det er en god retning, hvor vi blandt andet skal være langt mere ambitiøse på klimaområdet, have en fast men også fair udlændingepolitik samt minimere præstationsræset for vores børn og unge mennesker.

Dette blot for at fremhæve nogle af de områder, som Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og Socialdemokratiet peger på i det udarbejdede forståelsespapir.

Lokalt er der særligt to punkter, der springer meget positivt i øjnene, når man læser dokumentet. Det ene handler om, at man vil håndtere og rense de store generationsforureninger. Det betyder således, at blandt andet Grindstedforureningen i den grad vil blive prioriteret. Det er jeg glad for.

Det andet punkt handler om, at man vil sikre fortsat adgang til ungdomsuddannelser i hele landet, ligesom omprioriteringsbidraget afskaffes. Det betyder helt konkret, at vores lokale Campus får bedre muligheder for fortsat at være attraktivt for de unge mennesker. Det kan man da kun glæde sig over. Jeg ved, at Troels Ravn har stort fokus på disse to områder, så jeg tror på, at vi vil se en god udvikling her.

Jeg kan konstatere, at diverse borgerlige politikere har meget travlt med at skyde den nye regering ned, allerede inden den er kommet i gang. Selvom det nok er forventeligt, så kunne man ønske sig, at regeringen fik muligheden for at vise resultater først. God sommer herfra – også til de borgerlige politikere på Christiansborg, der forhåbentligt efter sommerferien er klar til at indgå en konstruktiv dialog med regeringen.

Med venlig hilsen
Kris Jensen Skriver, Byrådsmedlem i Billund Kommune for Socialdemokratiet