Læserbrev: Flygtninge i nød!

Den socialdemokratiske gruppeformand, Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, giver her på BillundOnline den 7. oktober udtryk for sin ærgrelse over at byrådet ikke ønsker at rette henvendelse til den socialdemokratiske udlændinge- og integrationsminister, Mathias Tesfaye, i sagen om de uledsagede flygtningebørn i flygtningelejren Moria på Lesbos.

Man får det ucharmerende indtryk, at et flertal i byrådet dermed ikke ønsker at hjælpe disse nødstedte flygtningebørn.

Derfor vil jeg blot for anstændighedens skyld gøre opmærksom på, at vi i Venstre er mindst lige så berørte over situationen for børnene i flygtningelejren Moria som den socialdemokratiske byrådsgruppe og flere andre er. Vi ser derfor meget gerne, at de får hjælp. Og helst i en fart! Vi mener også, at vi er mere end klar til at tage imod nogle af dem i Billund Kommune, hvis de kommer til Danmark og får asyl hér.

Dilemmaet for os er altså ikke om vi skal hjælpe børn i Moria eller ej. Dilemmaet for os er, at der findes flygtningebørn mange andre steder i verden, som er i lige så stor akut nød. Dem sender vi bagud i køen, hvis vi lader andre komme foran. Og det er ikke holdbart. Samtidig finder vi det også betænkeligt, at vi på lang afstand på denne måde mener os i stand til at rangordne forskellige flygtningelejre og nøden i dem.

Dertil kommer det dilemma, at hvis flygtninge fra Moria-lejren skal springe asyl-køen i EU over, så øger det jo kun risikoen for at det vil få endnu flere ud på menneskesmuglernes farlige rejse i gummibåde. Det er i øvrigt den socialdemokratiske regerings officielle holdning, og den er vi i Venstres byrådsgruppe meget på linje med.

 

Med venlig hilsen

Peter Fredensborg, gruppeformand for Venstres byrådsgruppe i Billund Kommune