Læserbrev: Modsvar til Steffen Stustad


Ytringsfriheden skal bruges under ansvar

Hvad er det Venstres Ungdom i Billund/Grindsted betegner ved absolut ytringsfrihed? Et lukket VU møde i Billund med Hizb-ut-Tahrir (offentligheden ikke må deltage), hvor ekstremisme diskuteres.

Det er hverken absolut ytringsfriheds eller måden hvorpå ekstremisme bekæmpes. Ekstremisme bekæmpes med en forebyggende indsats i tæt samarbejde mellem politiet og kommunerne. Et godt eksempel på dette er Århus Kommune, hvor man har haft gode resultater med en specialiseret indsats imod ekstremisme og radikalisering.

I Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Billund/Grindsted er vi enige i at ytringsfriheden er grundlæggende i vores demokrati, men den skal ske under ansvar. Ytringsfriheden ophører når det kommer til opfordringer om dræb på danske soldater, stening af unge piger, og at sharia-lov skal praktiseres i Danmark uden om de danske domstole.

VU i Århus har afholdt et tilsvarende arrangement, hvor man i medierne kunne læse, at det var langt ude for VU’erne og man ikke kunne trænge igennem med demokratiske budskaber. Derfor er jeg spændt på at høre hvordan VU i Billund/Grindsted vil løse problematikken om ekstremisme og radikalisering på dette møde?

Dette møde bliver reelt blot en markedsføring af Hizb-ut-Tahrirs ekstreme holdninger.

Nicolai Lassen, Formand for DSU Billund/Grindsted