Læserbrev: Moral er godt, dobbeltmoral er ah..

Jeg indrømmer det gerne, jeg har fløjet med Ryanair – og jeg gør det gerne igen.

Vi er en del af et større fællesskab – EU. Det har absolut klart flere fordele end ulemper – samhandel og dermed økonomisk er det en kæmpe fordel for os. Selvfølgelig er der også ulemper (bl.a. den måske lidt for frie bevægelighed og de sociale ydelser som kan opnåes af EU borgere her i landet – set med mine øjne..)

Jeg arbejder som speditør, med samhandel i verden. Containere hentes og bringes via bl.a. Hamburg. Lastbiler læsser og losser i Danmark og kører varer til og fra alt indenfor en radius af rigtig rigtig mange kilometer i Europa.

Mange af disse transporter sker med chauffører fra andre lande, primært Østeuropa.

De kommer til landet i deres lastbil for at losse/læsse deres trailer/container, og kører så ud igen.

Ryanair lander med en flyver, er her i måske 45 minutter og letter igen. Pilotter + kabinepersonale.

Ryanair skaber omsætning, der er personale i forbindelse med check-in, bagage, påfyldning af brændstof. Nogle gange måske også de-icing, rengøring og mad til flyene.

Hvor er forskellen?

Jo, Ryanair skaber jobs i landet.

Jeg forstår simpelthen ikke disse anklager mod Ryanair, de overholder EU lovgivning. Tiden er simpelthen ikke længere til faglig konflikt, i min optik. Vejen frem må være dialog, ikke med Ryanair – men omkring den lovgivning som vi har tiltrådt via medlemskab af EU. Så må kræfterne bruges her, hvis man er uenig.

Jeg forventer ikke du er enig, men konflikt er ikke et redskab i Danmark længere i 2015.

Ulrich Kristensen
Byrådsmedlem fra Venstre

Læs også: