Læserbrev: Skal besparelsen gennemføres?

Besparelserne i TrekantBrand har med god grund fyldt meget lokalt på det sidste. Vi deler bekymringen over svækkelsen af trygheden for virksomheder, turister og borgere. Vi er ligeledes bekymrede for svækkelsen af forholdene for de frivillige brandmænd, der yder en uvurderlig indsats. Det er derfor positivt, at besparelserne er taget af bordet i TrekantBrand. Besparelsen skal dog stadig findes.

Der er ingen tvivl om, at processen i TrekantBrand har været meget uheldig. Det må kunne gøres bedre. Der skal således herfra lyde en appel til ledelsen i TrekantBrand om en ordentlig proces, hvor samtlige parter bliver inddraget, ligesom det må kunne lade sig gøre at finde besparelser, der ikke rammer så hårdt. Billund Kommune kunne også undersøge om det er muligt at indgå i et andet af beredskaberne. I forhold til besparelserne så forlyder det, at der er opblødning på Christiansborg. Det forlyder således, at nogle partier gerne vil se på om besparelsen på de kommunale beredskaber skal gennemføres.

Politikerne på Christiansborg har tidligere besluttet at trække en planlagt besparelse på de statslige beredskaber tilbage. Det kunne være en rigtig god ide, hvis partierne bag aftalen satte sig sammen og kiggede på en tilbagetrækning af besparelsen på de kommunale beredskaber, så der ikke gambles med borgernes tryghed.

Venlig hilsen

Kris Jensen Skriver, byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Billund Kommune

og

Troels Ravn, folketingsmedlem for Socialdemokraterne i Billund-Vejenkredsen