Langt færre huse at vælge imellem for boligkøbere

Der bliver færre og færre huse at vælge imellem for interesserede boligkøbere, og udbuddet er nu faldet ti måneder i træk. Det er er aldrig sket før.

Tal fra interesseorganisationen Finans Danmark viser, at der ved udgangen af januar var 23.195 huse at vælge imellem. Det er knap 9.000 færre huse end et år tidligere og svarer til et fald på 5,6 procent på et år.

Og det er noget man nikker genkendende til hos blandt andet Estate Billund:

– Det er helt korrekt, at der er færre huse til salg. I Billund kommune var der i januar sidste år udbudt 177 ejendomme, mens der til sammenligning i januar i år kun er udbudt 155 ejendomme til salg. Det er faktisk et dobbelt så stort fald i udbud af ejendomme – end på landsplan, siger medindehaver af Estate Billund, Elke Skytte.

Ifølge hende er der lige nu kun udbudt 30 villaer og rækkehuse i 7190 Billund – det er langt under hvad der normalt er udbudt til salg:

– Jeg vil skyde på næsten 25 pct under normalen. Og da der samtidig er mange købere, betyder det at liggetiden er meget lavere i forhold til januar sidste år, hvor den i snit lå på 138 dage, siger Elke Skytte.

Hos Estate i Billund er gennemsnitsliggetiden helt nede på 52 dage, hvilket er yderst lavt. Senest er flere huse solgt på kun et par uger og flere huse er endt med at gå i udbud, da der var flere købere om samme bolig.

– Der er mange købere til indflytningsklare huse. Der er også stadig en masse internationale, der kommer til byen og gerne vil købe, siger Elke Skytte, der opfordrer evt. kommende sælgere om at tage kontakt.