Lars H: Det er uforsvarligt


Forud for byrådsseminaret i Billund kommune i næste uge har borgmester Ib Kristensen bedt samtlige deltagere om at blive covid-19-testet i dagene forud for, så de kan møde op torsdag med et dugfrisk testsvar. For at kunne nå at få svar, skal byrødderne altså helst testes mandag eller tirsdag.

Men allerede onsdag skal de syv byrødder, der er med i Økonomiudvalget, mødes med en lang række personer fra erhvervslivet til en workshop omkring blandt andet iværksætteri. Og det er tudetosset, mener de konservatives Lars Hansen, som derfor har meldt afbud til mødet med erhvervsfolkene:

– Nu har min familie og jeg gået i de samme bobler i adskillige måneder, hvor alle de politiske møder i øvrigt også er foregået online. Så for mig giver det absolut ingen mening at skulle mødes fysisk med en masse erhvervsfolk, der ikke er i den samme boble som nogle af os byrødder – blot dagen inden vi skal mødes fysisk og holde et to-dages byrådsseminar i Magion, forklarer Lars Hansen.

Balladen er at man godt kan blive testet negativt mandag eller tirsdag, men så kan man reelt set blive smittet ved det fysiske møde onsdag – og dermed slæbe smitte med ind til byrådsseminaret om torsdagen.

Både seminaret og workshoppen med erhvervsfolkene er henlagt til Magions Hal 3 – hvor der er god plads til fysisk afstand. Men Lars Hansen tør altså ikke tage chancen:

– Jeg har valgt at melde afbud til mødet med erhvervsfolkene, for jeg synes simpelthen ikke det er forsvarligt. I en tid, hvor smitten i Billund kommune stadig har den forkerte farve, hvor skoler stadig i høj grad er lukket ned og hvor vi stadig afholder alle vores byrådsmøder online, så kan vi da ikke mødes fysisk med en masse erhvervsfolk, siger Lars Hansen.

På rådhuset i Grindsted har borgmester Ib Kristensen modtaget – og noteret sig – Lars Hansens afbud, men han mener at der er gjort alt for at sikre forsvarlige mødeforhold:

– Under planlægningen af de her møder har jeg spurgt vores sundhedsstab om råd og derfor har jeg personligt ingen bekymringer. Jeg synes vi gør hvad vi skal for at sikre at der ikke er nogen risiko for smittespredning, siger Ib Kristensen.

Han har bedt alle deltagere – både til workshoppen med erhvervsfolkene og til byrådsseminaret – om at lade sig teste forud for. Skulle der være flere mødedeltagere der føler sig usikre på deltagelsen til onsdagens workshop, så vil borgmesteren tage mødets afholdelse op til genovervejelse.