Lars Hansen vil have fremrykket hal til Vestre Skole

Byrådsmedlem Lars Hansen fra Lokallisten Billund kommune har til tirsdagens byrådsmøde anvendt den såkaldte initiativret for at få en sag på dagsordenen. Her foreslår han, at der allerede nu sættes gang i et projekt med at bygge en skolehal i stedet for den gymnastiksal eleverne på Vestre Skole bruger nu.

– Vi har jo besluttet at når renoveringen af Vestre Skole er færdig skal vi have kigget på idrætsfaciliteterne samme sted. Men lad os da bare komme i gang med at bygge den skolehal nu, siger Lars Hansen.

– KL har jo bedt kommunerne om at tage hul på noget anlæg og opfordrer os til at fremrykke projekter, der alligevelstår til at skulle gennemføres. KL har samtidig kastet en masse milliarder ind som kommunerne kan låne, men det behøver vi ikke i Billund kommune. Vi har pengene, fastslår Lars Hansen.

I budgettet er beregningerne af en hal ved Vestre Skole opgjort til at være i omegnen af 14 mio kroner.

– Så skal vi jo huske på at der kommer en årlig driftsbesparelse på 260.000 kroner, når vi ikke længere skal bruge andre faciliteter og buskørsel til Vestre Skoles elever, siger Lars Hansen.

Han har ingen fornemmelse af om de øvrige byrødder er klar til at bakke op om hans forslag. Tirsdagens byrådsmøde foregår på Skype, men den kan som altid følges på livestreamingen via billund.dk.