LEGO investerer 2,5 mia kroner i mere bæredygtighed

PR-foto: LEGO


LEGO Koncernen vil over tre år investere op imod 2,3 mia kroner i at sætte endnu mere skub i initiativer inden for bæredygtighed og social ansvarlighed.

Beløbet omfatter både langsigtede investeringer og løbende omkostninger. For LEGO Koncernen, som i løbet af de seneste ti år har igangsat en række initiativer for at skabe en bedre verden for de kommende generationer, er det stadigt vigtigere at prioritere miljømæssige og sociale aktiviteter.

– Det er vigtigt, at vi ikke glemmer de fundamentale udfordringer, som de kommende generationer står overfor. Det er afgørende, at vi handler nu for at beskytte planeten. Børn er vores rollemodeller, og vi er inspireret af de millioner af børn, der efterlyser handling nu i kampen mod klimaforandringer. Vi mener, at alle børn skal have mulighed for at udvikle de færdigheder, der skal til for at skabe en bæredygtig fremtid. Derfor styrker vi nu vores indsats for at bruge vores ressourcer, netværk, viden og platform til at gøre en positiv forskel, siger Niels B. Christiansen, adm. direktør i LEGO Koncernen.

Som det næste skridt vil LEGO Koncernen begynde at udfase poser af engangsplast, som de løse LEGO klodser er pakket i indeni LEGO æskerne. Udfasningen er en del af virksomhedens ambition om at gøre al emballage bæredygtig ved udgangen af 2025. Fra 2021 vil LEGO Koncernen teste Forest Stewardship Council-certificerede, genanvendelige papirposer i sine æsker.

– Vi har modtaget mange breve om klimaforandringer fra børn, som beder os om at fjerne engangsplast i vores emballage. Vi har igennem en periode undersøgt alternativer til poser af engangsplast, og børnenes ideer og engagement har inspireret os til at begynde forandringen,  siger Niels B. Christiansen.

Det er ingen let opgave LEGO står overfor, men koncernen har allerede testet prototyper af en række forskellige, bæredygtige materialer på hundredvis af forældre og børn. Børnene foretrak prototyperne af papir, som indføres på testbasis i 2021, da de var miljøvenlige og nemme at åbne.