LEV Billund vil sikre mere motion til udviklingshæmmede

Privatfoto


I bestræbelserne på at få flere udviklingshæmmede borgere i Billund kommune til at dyrke motion, har LEV Billund taget initiativ til Cykling for alle.

– I LEV Billund er vi meget opmærksomme på, at man som borger med udviklingshæmning, kan have svært ved at få tilstrækkelig motion og bevægelse ind i hverdagen. Det gælder både mobile borgere, men især også gangbesværede og kørestolsbrugere. Det er i studier påvist, at både overvægt og følger heraf, er med til at nedsætte den gennemsnitlige levealder for borgere med udviklingshæmning, lyder det fra Mette Andersen, der er formand i LEV Billund.

For LEV Billund handler det i høj grad også om at få borgerne med i et fællesskab, hvor bevægelse og frisk luft i selskab med andre er med til at fremme naturlig træthed og social trivsel.

– Vi håber på at de gode oplevelser mellem aktive cyklister og frivillige hjælpere kan blive til glæde og til gavn for alle, siger Mette Andersen.

I den forbindelse leder LEV Billund også efter frivillige, der vil være med til at cykle sammen med de udviklingshæmmede. Man kan kontakte LEV Billund på denne mail.