Skjoldbjergvej er trafikfarlig – Kommunen forpligtet til at befordre skolebørn

Beboerne fra Skjoldbjerg/Almstok, der var tilhører ved tirsdag aftens byrådsmøde kunne gå hjem med en lille sejr.

Politiet har i eftermiddag meddelt Billund kommune, at Skjoldbjergvej/Almstokvej er trafikfarlig for skolebørn. Det betyder, at Billund kommune er forpligtet til at befordre alle børn, uanset alder og afstand, til og fra skolen.

Beboerne var kommet til byrådsmødet for at stille spørgsmål i spørgetiden om den manglende bus i Skjoldbjerg/Almstok. Randi Thomsen sagde til byrådet, at de også er byråd for Skjoldbjerg/Almstok. Og direkte til borgmesteren, lød det fra Randi Thomsen

“Du er også vores borgmester. Hvornår har I sidst givet noget til Skjoldbjerg. Vi kan jo høre, at I bevilger masser af penge”.

Borgmester Ib Kristensen kunne så meddele, at han netop havde modtaget besked fra politiet, at deres vurdering er, at vejen er trafikfarlig.

  • Hans Peter Kristiansen sagde, at han håbede  de snart ville finde en løsning også for de voksne borgere, som har brug for en busrute og at lokalrådet snart sender forslag til teknik og miljø udvalget, hvor han håber kommunen vil leve op til sit slogan om “at sammen finder vi ud af det”.
  • Marianne Eneberg spurgte om, det så blev muligt for børnene at tage en kammerat med hjem i bussen. Det må man i ruten, der kører Nebel og Fitting. Borgmesteren måtte sige, at det kunne han ikke svare på her og nu.

Kommunen er nødt til at have noget tid til at finde ud af, hvordan opgaven skal løses. Formand for teknik og miljø udvalget, Per Nyhus, fortalte, at de har indbudt Sydtrafik til et møde, for at få alle forslag på bordet og håber, at finde en løsning snarest i det nye år.

Inger Donslund / Vorbasse.dk