Lokale filmmagere håber på Oscar

Billund-drengen Lasse Lyskjær Noer (TV) er instruktør på den Oscar-nominerede kortfilm, Ridder Lykke, mens Christian Norlyk fra Grindsted (th) er producer på filmen.


Der er løbet en del vand gennem åen siden Lasse Lyskjær Noer fra Billund og Christian Norlyk fra Grindsted mødtes på gymnasiet for mange år siden, og efterfølgende begge læste videre i Aarhus.

I slutningen af den kommende weekend sidder de to natten mellem søndag og mandag dansk tid klar i Dolby Theatre i Los Angeles til den prestigefyldte Oscar-uddeling. Her er de nomineret til en statuette med deres kortfilm, Ridder Lykke, – eller Knight of Fortune, som den engelske titel er.

Men lad os hoppe tilbage til den 23. januar i år, hvor Ridder Lykke blev afsløret som værende en af de nominerede i kategorien Short Film Action:

– Vi hoppede bare rundt af glæde, for det er jo kæmpe stort! Vi havde nok ikke helt regnet med at det ville ske, for vi var oppe imod nogle store huse på shortlisten, så det var bare helt fantastisk, siger Lasse Lyskjær Noer.

Skal man tro odds-sætterne, så har Ridder Lykke en god chance for at hive Oscaren hjem. Filmen ligger i skrivende stund med næstlaveste odds:

– Favoritten er jo klart “The Wonderful Story of Henry Sugar” af Wes Anderson og Steven Rales. Anderson er en stor filminstruktør, som har haft mange millioner til lave sin kortfilm for, og det har vi jo ikke. Men jeg kan mærke at vi er en “dark horse”, lyder det fra den lokale instruktør.

De to lokale filmmagere – og alle os andre, for den sags skyld – får spændingen udløst natten til mandag dansk tid, hvor de prestigefyldte statuetter uddeles i Los Angeles.

Her kan du høre hele interviewet med Lasse Lyskjær Noer: