Lokalt sygehus skal have ny direktør

Foto: René Lind Gammelmark


Efter 8 år som administrerende sygehusdirektør på Esbjerg og Grindsted Sygehus stopper Per Busk med udgangen af marts.

– Jeg bliver 60 inden for få måneder og kan gå på pension. Jeg vil dog ikke stoppe med at arbejde, men det bliver på et andet niveau og i et andet omfang. Nu har jeg været leder i 28 år, og jeg begynder at tænke, at jeg har prøvet det meste. Nu vil jeg gerne have mere tid til min familie, mine børn og til mig selv også. Jeg arbejder rigtig meget, og det er altid tid, man mangler til alt det andet, som jo er det vigtigste, siger Per Busk i en kommentar til fratrædelsen.

Regionsdirektør Jane Kraglund, der er Per Busks nærmeste leder, sender rosende ord til den afgående sygehusdirektør for at have stået i spidsen for et sygehus, som har patienttilfredshed, kvalitet og medarbejdertilfredshed øverst på dagordenen, og som har haft en virkelig flot udvikling inden for alle de tre områder.

– Per Busk har spillet en enorm rolle i den udvikling, Esbjerg og Grindsted Sygehus har gennemgået de senere år blandt andet med udbygningen af sygehuset og senest med opstarten af lægeuddannelsen i Esbjerg, siger Jane Kraglund.

Et konkret bevis for sygehusets udvikling kom i fredags, hvor Esbjerg og Grindsted Sygehus fik en flot andenplads i Dagens Medicins årlige kåring af Danmarks bedste hospitaler, når man måler på kvalitet og patienttilfredshed.