Musikskoler mangler i genåbningsplanen

Mens flere sportsgrene så småt begynder at åbne op landet over, så ved de børn der går til eksempelvis klaver eller ballet endnu ikke om de snart kan vende tilbage til deres fritidsinteresse. Landets musik- og kulturskoler er nemlig ikke nævnt i genåbningsplanen for Danmark – og det undrer lederen af Billund Kulturskole, Per Weile Bak:

– Jeg kan godt forstå at sådan en genåbning er en kompleks ting. Det er ikke alt, der virker lige logisk og det er man overordnet set nødt til at acceptere og respektere. Men når det så er sagt, så ser det ud til at musik- og kulturskolerne ender nogenlunde i samme situation som sidst, hvor der var tvivl om, hvor vi var henne fra musikskolernes side. Meget tyder på at vi ikke engang har været med i beregningerne for genåbningen, siger Per Weile Bak.

Og det er ikke fair, for musik- og kulturskolerne føler sig klar til at tage imod eleverne igen:

– Vi synes jo vi er klar til at begynde en forsvarlig undervisning. Vi er er jo sjældent mange ad gangen, så vi krydser da fingre for at vi kommer med så tidligt som muligt i genåbningen, siger Per Weile Bak, der håber på at Billund Kulturskole kan betragtes om en kulturinstitution og ikke en fritidsaktivitet og dermed komme med i åbningen fra den 21. april.

Lige nu går 400 elever fordelt ud over hele kommune og venter på at komme tilbage til enten deres musikundervisning, billedkunst eller ballet, hvor al undervisning foregår online.

– Det er vi også blevet ret gode til, men der er da mange af tingene der ikke helt spiller når det foregår online – især fordi lærerne frem for alt savner den nære kontakt, som de har med deres elever, når de mødes på Kulturskolen, smiler Per Weile Bak.

Den igangværende sæson i Billund Kulturskole slutter midt i juni og allerede i midten af august starter den nye sæson op.