Naturhytte rippet af tyve


På et tidspunkt i løbet af sidste uge har ukendte gerningsmænd tømt det gamle skovløberhus, Kighøj, i Frederikshåb for stort set al løst inventar.

Rigtig mange borgere i Billund kommune benytter sig af naturfaciliteterne ved Frederikshåb – blandt andet Kirstinelyst og Syvårssøerne – og altså også skovløberhuset.

Men med tyveriet af 3 massive borde-bænksæt, en brændeovn, et krondyrgevir og tilmed også en brandspand med slukningsudstyr, er fornøjelserne ved Kighøj sat noget tilbage.

Flere af tingene er meget tunge, så der har været flere om tyveriet – og de har også været kørt ind til stedet, selvom det ligger næsten 1 km inde i skoven.

– Vi synes naturligvis det er ærgerligt at vi ikke kan have vores faciliteter til at være. Tyveriet betyder jo, at vi nu kommer til at bruge ressourcer på at erstatte det stjålne – i stedet for at udvikle nye faciliteter til skovgæsterne, siger Gert Hougaard Rasmussen, der er naturvejleder ved Naturstyrelsen Trekanten, som Frederikshåb Plantage hører ind under.

Derfor håber Gert Hougaard Rasmussen også at høre om det, hvis nogen ser noget af det stjålne – måske i en nyindrettet jagtstue eller lignende.

– I hvert fald vil jeg være meget interesseret i at høre fra folk der måske har noget viden der kan hjælpe med at få tingene tilbage, siger Gert Hougaard Rasmussen, der har meldt sagen til politiet.

Herunder ses hytten da den var fuldt møbleret. Det er blandt andet alle disse bord-bænke-sæt, der er stjålet. Foto: Naturstyrelsen Trekanten

Kighøj interiør