Nu får butikkerne snart deres del af corona-show-kagen

Når alle regninger er betalt, bliver der sandsynligvis henved 180.000 kroner til fordeling til butikkerne i Billund efter det storstilede Corona-Show, der blev afviklet på REFBORG for nogle uger siden.

Byens gavmilde borgere købte lodder og indkøbsnet for små 240.000 kroner, men herfra skal trækkes prisen på nettene, der blev indkøbt efter showet. Ved først at få nettene fremstillet efter showet, havde handelsforeningen en god indikation af hvor mange net der skulle til. Således ender det formentlig på 180.000 kroner til butikkerne.

Det store show var slet ikke gratis at gennemføre, eftersom der var hyret flere professionelle ind til at hjælpe. Men ifølge BillundOnlines oplysninger var det en særdeles god pris Billund Handelsforening fik sig forhandlet frem til for hele pakken med sendevogn, udstyr og folk til at styre løjerne.

Regningen fra showet finansieres i øvrigt af de penge, som Billund kommune i sin tid gav til Handelsforeningen for at skabe liv i byen. Pengene var egentlig tiltænkt BID-møderne, som flere borgere har været med til – indtil COVID-19 satte en effektiv stopper for møderne og planerne, der var undervejs.

Derfor har Billund Handelsforening i stedet valgt at kanalisere pengene over til events, som eksempelvis corona-show-aftenenen på REFBORG.

Ifølge Billund Handelsforening skal de 180.000 fordeles til små 20 butikker og erhvervsdrivende i byen. Flere medlemmer har allerede tilkendegivet at de ikke skal have del i puljen, der i stedet kan deles mellem de nødlidende detailbutikker.