Nu skal Jytte køre grønt

Jytte Juhl har fået nyt køretøj i sit arbejde som rengøringsassistent i Billund Boligforening.


Et lille el-drevet køretøj kaldet TRIPL bliver fremover det transportmiddel som Billund Boligforenings rengøringsassistent, Jytte Juhl, vil bruge for at komme rundt til boligerne i Billund og Vorbasse.

– Der er generelt stor fokus på grøn energi i samfundet. Det er den vej, det går, så selvfølgelig skal vi også være med på bølgen i Billund Boligforening og støtte udviklingen mod en mere klimavenlig vognpark. Vores medarbejder bliver endnu mere mobil på en grøn måde, siger Jørgen Bjerg Sørensen, formand for Billund Boligforening.

Jytte Juhl kører dagligt rundt i boligafdelingerne, hvor hun gør rent i fællesarealer som vaskerier og trapper. Det betyder naturligvis en del transport mellem boligområderne og det er her, TRIPL’en har vist sig at være nyttig.

– I forhold til at købe et stort dyrt køretøj, så er en TRIPL fænomenal til transport af personale og redskaber i boligområderne. Den er miljøvenlig, har god plads, er billig og kan skyde en god fart, siger Dorte Radik, beboerservicechef i Bovia, der er administrator for Billund Boligforening.

Jytte Juhl, der hidtil mest har cyklet rundt med en stor vogn, glæder sig til at tage sit nye køretøj i brug:

– Nu skal jeg lige lære den at kende, men jeg tror da det bliver rigtig godt, griner hun, inden hun vender tilbage til introduktionen til sin nye følgesvend i det daglige arbejde.

TRIPL’en har en rækkevidde på 100 kilometer på en opladning og har en tophastighed på 45 km/t.