Ny skoleledelse på Vestre Skole


Viceskoleleder Birgitte Edens er fra 1. juli konstitueret som ny skoleleder på Vestre Skole i Grindsted. Samtidig konstitueres Vibeke Dahlmann Andersen i stillingen som viceskoleleder.

Årsagen er at den hidtidige skoleleder, Lone Krog, har fået nyt job som skoleleder i en anden kommune. Billund Kommune har i den forbindelse efterkommet et ønske fra Lone Krogs nye arbejdsgiver om, at hun straks deltager i arbejdet med at planlægge det nye skoleår på hendes kommende skole. Lone Krog vil dog være en stor del af tiden på skolen frem mod 1. juli.

– Dermed kan vi få lavet en god overlevering, og jeg kan få sagt ordentlig farvel til elever, lærere og det øvrige personale samt skolebestyrelsen, siger Lone Krog.

Den konstituerede skoleleder Birgitte Edens kom til Vestre Skole i februar fra Bakkevejens Skole i Bramming, hvor hun har været ansat i 20 år, heraf syv som koordinator på mellemtrinet. Hun er i gang med en diplomuddannelse i ledelse, og har taget de første fem moduler.

– Birgitte har i sin tid på Vestre Skole vist, at hun er en dygtig leder med innovative ideer, og at hun evner samarbejdet med de mange ansatte, der er på en stor skole, som Vestre Skole, siger læringschef i Billund kommune, Lisbeth Østergaard.

Birgitte Edens glæder sig til de nye opgaver:

– Jeg er glad for tilliden. Det er en spændende opgave på en god skole, og jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde med Ledelseskolleger, lærerne og de øvrige ansatte og jeg glæder mig til at lære skolebestyrelsen endnu bedre at kende, siger Birgitte Edens.

Den nye viceskoleleder, Vibeke Dahlmann Andersen, har været ansat på Vestre Skole siden 1982. Hun blev i 2009 pædagogisk leder, og har i flere omgange været konstitueret i stillingen som viceskoleleder.