Pendlerne bosætter sig i Billund

I mange år har skiftende borgmestre i Billund drømt om, at de mange indpendlere til byen – og kommunen – også ville bosætte sig her og dermed blive gode skatteborgere. Og nu ser det ud til, at drømmen går i opfyldelse. I hvert fald oplever kommunens bosætningskoordinator, Marianne Witte og de lokale ejendomsmæglere, at de, der køber husene og flytter til kommunen – fortrinvis Billund by – er borgere udefra. Enten fra udlandet eller fra andre danske kommuner:

– Mange af dem jeg vejleder i forbindelse med tilflytning og huskøb er folk med gode jobs i lufthavnen, som har pendlet hertil i mange år, men som nu tager familien med hertil – ganske enkelt fordi opsvinget har betydet, at de nu kan sælge deres hus enten i Nordsjælland, Odense, Glyngøre eller Randers, forklarer Marianne Witte.

I årets første kvartal oplevede man i Billund en tilgang på 60 nye internationale borgere – hver måned! Det har givet et pres på boligområdet i byen, hvor især lejelejligheder har været kraftigt efterspurgt. Men flere og flere nye Billundborgere føler sig tilsyneladende overbeviste om, at Børnenes Hovedstad er det rigtige sted for dem. I hvert fald vælger flere og flere nu at købe hus i byen.

– 5 ud af 6 huse, jeg sælger, er til udefrakommende – nationale eller internationale, siger ejendomsmægler hos Estate Billund, Elke Skytte.