Pengeregn over ny e-sportsforening

Filialchef i Sydbank Billund Marianne Rasmussen havde 30.000 kroner med til fungerende formand for Billund e-sport Michael Nordborg Eriksen.


Det har holdt hårdt med at finde finansiering til seneste skud på stammen på Billund Idrætsforening: Billund E-sport. Derfor var det ekstra kærkomment, da filialchef i Sydbank Billund, Marianne Rasmussen, kiggede forbi det nyistandsatte lokale i Billund Idrætscenter torsdag aften for at overrække 30.000 kroner til den nye forening.

Det har ikke ligefrem væltet ind med positive svar på alle de ansøgninger om støtte der er sendt til diverse fonde. Derfor har Billund E-sport fået et lån fra Billund Idrætsforening til køb af udstyr for at kunne starte op.

Og hvad diverse fonde ikke kunne, det kunne man hos Sydbank Billund: se en ide i at støtte projektet:

– Det er en ny form for sport som kommer meget frem. og så valgte vi at sige: “det lyder mega spændende”. Samtidig er flere af folkene bag gode kunder nede hos os, så det ville vi også gerne støtte op om. Men vi tænker det her er fremtiden for alle de unge mennesker, og en sport der måske ikke er så mange der har støttet endnu, så derfor er det sjovt at være med fra start, siger Marianne Rasmussen.

Fungerende formand Michael Nordborg Eriksen takkede pænt for pengene, og benyttede lejligheden til at minde om at foreningen den 26. september afholder et informationsmøde, hvor alle interesserede kan komme op i e-sportslokalet i Idrætscenteret og høre mere om sporten. Og især at få ryddet eventuelle fordomme af vejen:

– Vi kommer til at arbejde med den fysiske styrke, med mindfullness og med reaktionsevne. Så skal vi også arbejde med kommunikation for det er nok der mange unge kunne have brug for et løft i, hvordan man taler til hinanden i et spil, siger Michael Nordborg Eriksen.

Og med formandens egne ord så er aldersgruppen for e-sport enkel: fra man kan styre musen til man ikke kan mere.

En hel stribe af trænere og bestyrelsesmedlemmer glæder sig til at tage imod en masse friske e-sportsspillere. Helt til højre ses filialchef i Sydbank Billund, Marianne Rasmussen.