Plakat skal minde bilister om deres hastighed


Små plakater langs landevejene i Billund skal minde bilisterne om at tjekke deres speedometer. Fire ud af ti bilister var nemlig ikke klar over, at de kørte for stærkt, da de blev stoppet af politiet. Derfor vil Billund Kommune og Rådet for Sikker Trafik altså nu sætte små skilte op med teksten “Sænk farten en lille smule”.

– I bund og grund handler det om at få flere sikkert hjem hver dag til deres familie. For høj fart er et problem på vejene. Hvis vi alle sænker farten bare en lille smule, så kan det samlet set gøre en stor forskel. Derfor er vi med i kampagnen, siger Per Nyhus, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune.

Hvis en bilist drøner af sted på en landevej, så kan det være svært at vurdere, om man kan nå at krydse vejen, hvis man vil lave et venstresving eller kommer ud fra en sidevej eller udkørsel.

– Hvis du kører blot 10 km/t. for stærkt, så forlænger du bremselængden markant. Det kan være afgørende for, om du når at bremse op eller brager ind i en bil eller person, der er ved at krydse vejen. Det er derfor vigtigt, at flere overholder fartgrænserne, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.