Pølse-Kirsten på gæstevisit i pølsevognen

Kirsten Jensen på gæstevisit i Jan Rosengren Petersens pølsevogn i Billund.


Det er de færreste i Billund og omegn, der ikke har været forbi Kirstens Pølsevogn i Billund i deres yngre dage. Kirsten Jensen havde i mange år pølsevognen, der havde placering tæt på det nu hedengangne rådhus i Billund, hvor hun nærmest udødeliggjorde den legendariske bøfsandwich.

Og det er da også bøfsandwichen, der er årsagen til, at Kirsten Jensen nu for en kort stund er tilbage bag disken i Jan Rosengren Petersens TimeOut-pølsevogn på Gammelbro – kun ganske få meter fra, hvor Kirsten slog sine folder i sin egen vogn. Jan Rosengren Petersen har nemlig genindført bøfsandwichen ligesom Kirsten lavede den, og så var det helt naturligt at spørge “Pølse-Kirsten”, om hun var frisk på at komme ned og stå bag disken et par dage.

– Hun sagde ja lige med det samme. Hun kunne slet ikke stå for sådan en ung fyr som mig, siger Jan Rosengren Petersen med et smil, mens han iler afsted med at servicere de mange kunder i vognen.

– Ja, hvis jeg er heldig, får jeg måske et klap i numsen, inden jeg går igen, griner Kirsten Jensen, mens hun på fornemste vis demonstrerer, at hun på ingen måder har glemt, hvordan man smider en bøfsandwich sammen i en fart.

Flere kunder kom torsdag også ind i pølsevognen og med et længselsfuldt suk udbrød; “der er hun jo.”

Nej, Pølse-Kirsten er på ingen måde glemt i Billund – og ja, bøfsandwichen var lige præcis så god, som hun lavede den for efterhånden mange år siden.

Kirsten Jensen har slet ikke glemt hvordan en ordentlig bøfsandwich skal smækkes sammen i en ruf.