Poesi på Playline på Poesidag


Culture Shift inviterer i samarbejde med Billund Bibliotek borgere i Billund Kommune til at udforske deres kreativitet gennem poesi, når Playline Poesi løber af stablen på Verdens Poesidag d. 21. marts.

Playline Poesi er en slags poesi-skattejagt, hvor man kan opleve forskellig slags poesi og lave sine egne digte gennem 10 sjove, legende poesiaktiviteter, der finder sted rundt omkring i Billund på Playline.

Deltagere kan hente et kort i Frirum på Skolevej i Billund, eller downloade kortet fra cultureshift.dk/playtheline. Følg kortet og lav de forskellige aktiviteter. Materialerne findes i Frirum eller i en postkasse eller køleskab ved de enkelte aktiviteter, lyder instrukserne. 

– Man behøver ikke at være dygtig til poesi for at prøve aktiviteterne. De 10 aktiviteter er designet, så de er nemme at gå til og hjælper folk med at skabe deres egne digte på nye, sjove måder, siger Amanda John, der er læringskonsulent i Culture Shift.

F.eks. kan man lære om cinquains, der er digte, som har et fast format over fem linjer. Sammen med børn kan man lave cinquain gennem en samtale, hvor børnenes svar på fem spørgsmål skaber digtet. Til Playline Poesi kan man efter at have lavet digtet skrive det på sin egen hånd eller på de papirhænder, der ligger klar til brug.

Selvom biblioteket stadig er lukket, kan man være med til at lave samarbejdspoesi på Billund Centrets vinduer ud til Centertorvet. Man tilføjer sin egen linje og bygger på den måde videre på de poesilinjer, der allerede er skrevet. Når biblioteket åbner, kan man skrive et digt eller en lille hilsen i en poesibog, der ligger fremme på biblioteket i den betjente åbningstid. Det er en gammel, dansk tradition at skrive en hilsen eller et kort vers til den person, der ejer poesibogen.

– Det er ikke kedeligt at lære om poesi og at skabe digte med Playline Poesi. Vi håber, borgerne vil nyde aktiviteterne, som er lavet, så man kan komme ud i den friske luft og prøve noget nyt, mens man følger de gældende COVID-retningslinjer. Husk at bruge det håndrensemiddel, der findes sammen med materialerne, siger Birte Holm Christensen fra Billund Bibliotek.

I Playline Poesi kan man også lære om og have det sjovt med haiku, tanka, cirkelpoesi, frie vers, blackout-poesi, kenning, akrostikon, mesostikon og konkret poesi.

Hvis man ønsker, at ens Playline-poesi skal være en del af en Playline-digtsamling, skal man sende sine digte til rachel@cultureshift.dk inden 16. maj eller lægge sin poesi i Frirum-postkassen. Alle bidrag skrevet på dansk, engelsk eller andre sprog og uanset din alder er velkomne.

Playline Poesi er et Play the Line-projekt arrangeret af Culture Shift i samarbejde med Billund Bibliotek støttet af Skulpturpark Billund, Billund Handelsforening og Billund Kommune.