Politiet advarer mod svindlere ved hæveautomater

Pas på når du hæver penge, lyder advarslen fra Sydøstjyllands Politi.


Sydøstjyllands Politi advarer nu mod svindlere ved hæveautomater i det syd- og sønderjyske. Flere gange har politiet fået melding om mislykkede kontanthævninger, der viste sig at være tyveri.

Ofrene har udenfor bankens åbningstid forsøgt at hæve penge, men efter at have sat kortet i, tastet koden og beløb, kommer der ingen penge ud. Og eftersom banken ikke har åbent, er kunderne gået hjem igen med den intention at kontakte banken dagen efter.

Imidlertid er forklaringen at ukendte gerningsmænd har sat en clips i automaten for at blokere seddelskuffen. Clipsen har til formål at holde pengene tilbage. Når så kunden er gået fra hæveautomaten – uden pengene – har gerningsmændene fjernet clipsen og hentet kontanterne.

– Typisk er det ikke muligt at se den påmonterede clips i pengeskuffens hæveautomat, inden man begynder at hæve penge. Derfor er opfordringen at kontakte politiet, hvis du oplever uregelmæssigheder, når du hæver penge i en pengeautomat næste gang – og ikke blot vente, til banken åbner, lyder opfordringen fra Sydøstjyllands Politi.