Professionelle kunstnere skal vejlede lokale talenter

Kunstner Søren Taaning er første professionelle kunstner, der kommer og vejleder lokale kunstmaler-talenter. PR-foto


Et nyt tiltag i Billedskolen ved Billund Ungdoms- og Kulturskole er rettet mod unge og voksne, der ønsker at gøre noget mere ved kunstmaleriet. Master Class hedder initiativet, hvor man fra nytår kan møde professionelle kunstnere, som er aktive på kunstscenen i Danmark.

– Med dette tiltag håber vi at kunne være med til at udvikle det kunstneriske miljø i Billund Kommune. Vi vil gerne kunne tilbyde unge og voksne, der brænder for at lave kunst, en mulighed for at kunne udvikle sig. Drømmer man om at søge ind på en videregående kunstnerisk uddannelse eller at udstille på en censureret udstilling, er dette et godt sted at starte, siger teamleder for kreative fag i Billund Kulturskole, Eva Lillegaard Hansen.

Første Master Class er d. 10. og 31. januar med kunstner Søren Taaning, der er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2001. Han er Leder af Dansk Talentakademi og kunstnerisk leder af Skovsnogen – Deep Forest Artland:

– Jeg er meget glad for at kunne starte Master Class op med så erfaren en underviser som Søren Taaning, siger Eva Lillegaard Hansen.

Undervisningen foregår i Billedskolens nye malersal på den gamle Nordre Skole i Grindsted. Efter nedrivningen af den gule bygning, hvor Billedskolen før holdt til, er nye lokaler på første sal i bygningen overfor nu indrettet og taget i brug. I samme bygning har Ungdomsskolen indrettet en hyggelig klub, hvor de unge mødes.

Tilmeldingen til Master Class foregår via kulturskolens hjemmeside.