Så kommer der grøn fjernvarme i Vorbasse

Foto: GEV


GEV, der tidligere hed Grindsted El- og Fjernvarmeværk er klar til at åbne for grøn fjernvarme i Vorbasse – Hvis landsbyen vil være med – sådan lyder tilbuddet fra GEV.

Næsten alle beboere i Vorbasse har naturgas som deres primære opvarmningsform, men nu kommer GEV med et alternativ, som på en gang vil bidrage til løsning af problemet med den globale opvarmning og være en værdifuld hjælp til familiernes økonomi.

Allerførst skal grundlaget på plads. For at planen kan gennemføres skal alle 12 storforbrugere – altså de enheder der bruger mere end 6000 kubikmeter gas hvert år – være med. Og det samme skal i øvrigt også 75 pct af husstandene der i dag bruger gas samt 90 pct af oliekunderne. Alle disse skal sige ja tak til tilbuddet om fjernvarme før projektet kan gå i gang.

– Hvis Vorbasse ikke formår at opfylde de forudsætninger, som er nødvendige, for at få økonomien til at hænge sammen, falder projektet til jorden, og der vil i bedste fald gå mange år, før en ny mulighed vil opstå, lyder det fra GEV.

Ca. 70% af den fjernvarme, der produceres i Danmark, er fremstillet med vedvarende energi, og i det regnestykke har GEV været med til at løfte gennemsnittet, idet andelen af grøn energi her er oppe på den gode side af 90 %. Den kendsgerning bidrager i høj grad til, at GEV i flere år har været blandt landets absolut billigste varmeproducenter.