SE vil sende Vorbasse på den digitale motorvej

Vorbasse er blandt de syv lokale projekter, som energi- og telekoncernen SE har udvalgt til fokusområder for højhastighedsinternet. Koncernen har oprettet sin egen regionale bredbåndspulje for Syddanmark på 300 mio. kroner, SE Bredbåndspulje. Målet er at sikre at beboere i de små samfund får de samme muligheder som det øvrige Danmark, når det gælder den digitale motorvej.

Dermed er en årelang kamp ved at finde en ende for Ole Gram fra Vorbasse, der i 3-4 år jævnligt har forsøgt at råbe Stofanet op om at internettet i dele af Vorbasse var stort set ikke eksisterende.

– Det er flere år siden jeg begyndte at skrive breve til Stofa, men de har blot givet os en sludder for en sladder, siger Ole Gram, der dog nu glæder sig meget over at de omkring 80 husstande i Vorbasse, der havde dårligt internet, nu kan se frem til højhastighedinternet.

– Det her er noget vi har ønsket i flere år, så vi har da svært ved at få armene ned nu, smiler Ole Gram, der ser frem til at gravearbejdet i Vorbasse går i gang snarest muligt:

– Hvis vi er rigtig heldige kan de gå i gang i løbet af få måneder, så jeg forventer da der er fart over nettet i hele Vorbasse senest med udgangen af året, siger Ole Gram.