Snoren blev klippet til “Et Kreativt Værksted”


Børnene fra Trætoppen, Børnenes Univers Billund & billedkunstner Stine Ofelia slog tidligere på ugen dørene op til fernisering på Billund Bibliotek.

Anden del af kunstprojektet “Et Kreativt Værksted” er nu færdiggjort i Trætoppen. Her har børnene arbejdet med at lave billeder af eksempelvis “sted” og “portræt”.
Projektet er del af et stort kunstprojekt i Børnenes Univers Billund, der inkludere alt ca. 160 børnehavebørn og 14 vuggestuebørn som startede i Klatretræet tilbage i november 2014 og når sin afslutning i Træstubben til juni.

Motivationen bag projektet er en antagelse af, at børn i sig selv både er undersøgende, udtryksfulde og eksperimenterende. Samtidig med, at de er afhængige af de rammer, der sættes for dem fortæller billedkunstner Stine Ofelia

Ideen har været at lave et kreativt værksted som både inkluderer fotografi og tegning/maling evt. suppleret med bogstaver og ord.
Hvordan ser børnehavebørns verdener ud, når de selv skal vise dem med fotografier? Hvad ser barnet og hvorfor er det lige det motiv, der er spændende? Hvad forsøger barnet at vise og kan det forfines ved fx at tegne det – evt. med hjælp fra de andre børn?

I forløbet vil vi kigge på hinandens billeder og sætte lidt ord på ved blandt andet at spørge: hvad er det her et billede af? Hvad ser vi?, lyder det fra billedkunstner Stine Ofelia