Helle Thorning Schmidt går af som formand


Efter de sidste stemmer var talt op, valgte statsminister Helle Thorning Schmidt, at gå af som formand for Socialdemokraterne.

Var du ikke vågen – kommer her i hurtige træk de ord, som kom fra Helle Thorning Schmidt til hendes partifælder.


Det er fantastisk at komme herind, og mærke hvordan vi har det sammen.
Nu har danskerne valgt.
Socialdemokraterne er igen landets største parti.

En stor tak til alle der har sat kryds ved liste A i dag.
Vi vil gøre alt hvad vi kan for at leve op til jeres valg.

Vi er ude af krisen… der er styr på økonomien… Danmarks står overfor et opsving.

Vi gik til valg på at styrke vores fællesskab.

Ved i hvad venner – vi har ført en flot kampagne.

Kære alle – i aften rakte vores fælles indsats ikke nok. Vi blev slået på målstregen. Som de fleste nok ved så er vi ikke helt enige med de radikale om alt. Men vi skal være stolte af at de 2 partier har bragt Danmark tilbage på sporet. Vi er en regering der hver gang har valgt hvad der er bedst for Danmark. Tak for et godt samarbejde, og et specielt tak til Morten Østergaard.

Vi må erkende at de partier der peger på Lars Løkke er i flertal.

I morgen vil jeg gå til dronningen, og meddele at at regeringen går af. Jeg Ønsker Lars løkke det bedste med det nye arbejde. Og han skal være glad for at han overtager et Danmark i topform.

Kære borgerlige partier – lad nu være med at solde det hele op denne gang. Pas på pengene, pas på velfærden, pas på fællesskabet. Lad nu vær med at ty til det gammeldags blokpolitik.

Kære venner jeg har været formand i over 10, jeg har elsket hver eneste dag, jeg elsker vores parti, vores evige optimisme. Jeg elsker vores dybe tro på det enkelte menneske.

Jeg har gjort mit bedste for at leve optil mit bedste hver dag. Hverdag har ansvaret været mit, jeg ståt ved mine valg, og mine beslutninger. I ved jeg som formand hellere vil tage en kugle for meget end en for lidt. Som leder har jeg forsøgt altid at gå forrest. Men en leder skal også at træde tilbage på det rigtige tidspunkt. Og det tidspunkt det er nu. Kære venner jeg har besluttet at træde tilbage, og derfor skal vores parti have en ny formand.

Jeg er så stolt over at have stået i spidsen for landets bedste parti. Jeg er Danmarks første kvindelige statsminister. Som sagt Danmarks første kvindelige statsminister – og ved i hvad, jeg bliver ikke den sidste.

Vi lever i et fantastisk land, vi lever med store muligheder, i et fantastisk land – vi skal bruge de muligheder.

Kære alle sammen, tak for en fantastisk valgkamp, tak fordi jeg måtte stå i spidsen i alle disse år.

I skal ha en krammer alle sammen.