Stenderup-røvere fik halvandet års fængsel

Foto: Sydøstjyllands Politi


De 2 mænd på 18 og 20 år fra Esbjerg, der i maj måned blev varetægtsfængslet, som mistænkte for to de røverier mod købmanden i Stenderup-Krogager, blev i dag ved Retten i Kolding idømt henholdsvis 1 år og 6 måneders fængsel og et 1 og 3 måneders fængsel.

Den 12. september sidste år standsede de to mænd uden for købmanden i en VW Golf, mens den ene –maskeret og bevæbnet med et attrappistol – løb ud fra passagersiden og ind i forretningen. Inde i forretningen sagde røveren ”kom med cigaretterne”, mens han pegede med attrappistolen. Manden løb derefter tilbage i bilen, som hurtigt gassede op og forsvandt fra stedet. Med sig fik de 59 pakker cigaretter.

Den 16. februar i år indfandt de samme røvere sig igen ved købmandsforretningen, denne gang kørende i en Seat Cordoba. Den samme mand løb ud fra bilen iført maskering og med en attrappistol truede han sig til 40 pakker cigaretter.

Efter det første røveri blev der iværksat en større efterforskning, og gennembruddet i sagen kom med offentlighedens hjælp, efter de to personer blev efterlyst i medierne.

”De to mænd blev anholdt den 30. maj og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør. Allerede under grundlovsforhøret erkendte de to mænd, at de havde begået begge røverier. Pistolen, der blev anvendt ved røverierne, havde politiet dog ikke fundet. Den ene gerningsmand beskrev, hvor politiet kunne finde den, og en ransagning viste, at der var tale om en såkaldt softgun pistol,” siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby.

16 dage efter anholdelsen af de to røvere blev sagen i dag hovedforhandlet ved Retten i Kolding.

Ud over fængselsstraffene blev de to også dømt til at erstatte udbyttet ved røverierne.

”Retten lagde især vægt på, at røverierne blev begået inden for et kort tidsrum, og under anvendelse af maskering og trusler med en attrappistol. At de begik røverierne sammen, og den 18-årige mands tidligere straffe for lignende kriminalitet fik også en skærpende betydning,” siger Tobias Engby.

Retten varetægtsfængslede begge mænd efter dom indtil afsoning, da hensynet til retshåndhævelsen på grund af forholdets grovhed kræver det.

Den 18-årige mand modtog dommen, hvorimod den 20-årige ankede sagen til Landsretten.