Stor fremgang i antallet af lokale jobs

Der bliver skabt markant flere arbejdspladser hos de private virksomheder i Billund kommune end i resten af landet. Det viser helt nye tal fra Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd, som har analyseret udviklingen på arbejdsmarkedet fra 2008 til 2015.

I perioden 2008 til 2015 har der været en fremgang i antallet af private arbejdspladser på ikke mindre end 11,4 % i Billund kommune. Til sammenligning er tallet for hele Danmark et fald i antallet af private arbejdspladser på 7%.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at det går rigtigt godt for erhvervslivet i Billund kommune. Og nu har vi så fået nogle tal som i høj grad understreger den helt exceptionelle erhvervsudvikling vi står midt i her i kommunen, siger direktør i Billund ErhvervsFremme, Morten Karlsbjerg.

Han erkender og anerkender, at den positive udvikling som LEGO har gennemgået, spiller en meget stor rolle i de flotte tal.

– Men der er en lang række andre lokale virksomheder i vores kommune, som også har skabt rigtigt mange arbejdspladser. Vi har jo set fremgang på en lang række områder i de senere år. Vi ligger helt i top i forhold til antal arbejdspladser, turismen har det ene rekordår efter det andet og Billund Lufthavn har aldrig haft så mange rejsende som nu, siger Morten Karlsbjerg.

Kun tre af landets 98 kommuner har en fremgang på mere end 10 pct på området – og her er Billund altså den ene.

– Billund kommune er faktisk den eneste jyske kommune, der kan fremvise så flotte tal for den private beskæftigelse. Og der er kun to kommuner omkring København som haft en større fremgang end os. Det er virkeligt nogle tal som alle her i kommunen kan være meget stolte af, siger Morten Karlsbjerg.