SUN-AIR: 40 år med plus på bundlinjen

Kristoffer Sundberg kan i dag præsentere et fornuftigt overskud i seneste Sun-Air-regnskab.


I en ellers hårdt presset luftfartsbranche kommer det Billund-baserede flyselskab Sun-Air ud med plus på bundlinjen – og dét i øvrigt for 40. år i træk. Overskuddet kom i hus i år, hvor Sun-Air gennemgik et generationsskifte, da Kristoffer Sundberg satte sig i kaptajnstolen som CEO, og ejer og stifter Niels Sundberg trådte ind som bestyrelsesformand.

– Resultatet for Sun-Air 2017 er acceptabelt, forholdene i branchen taget i betragtning. Resultatet kunne have været højere, men vi har taget et tab i forbindelse med en investering i et projekt med ruteflyvninger ud fra Bremen, ligesom lukning af ruten mellem Billund og München har været nødvendig, forklarer CEO Kristoffer Sundberg.

Nettoomsætningen i 2017 lød på 429 millioner danske kroner og resultatet efter skat på 2,9 millioner kroner.

For Sun-Air byder 2018 blandt andet på nye rutemuligheder og en videreudvikling af Sun Air Technic, der løfter specialmonterings- og vedligeholdelsesopgaver på fly fra værkstederne i Billund, Aarhus, Thisted og Sindal.

– Vi er blandt branchens specialister inden for eksempelvis udstyring af kamerafly og indretning af ambulancefly, og Sun-Air Technic, som står bag den del, vil få fokus i 2018. I starten af året satte vi gang i en meget spændende opgave med ambulanceflyvninger i Grønland, som det er vores selskab Joinjet, der står bag, og den type flyvninger kan vi netop løfte, fordi vi har specialisterne i Sun-Air Technic, siger Kristoffer Sundberg.