Sundhedsundersøgelsen i Grindsted bliver yderligere forsinket


Sundhedsundersøgelsen i Grindsted bliver ikke klar til januar, som hidtil forventet.

Det skyldes usikkerheder med data vedrørende ansættelse på Grindstedværket, der indgår i sundhedsundersøgelsen.

Forskningsleder Annette Kjær Ersbøll fra Statens Institut for Folkesundhed vurderer, at det er nødvendigt med en kvalitetssikring af data for at være sikker på, at de sammenkørte datasæt i sidste ende vil kunne give et retvisende billede.

Det ærgrer koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, der er formand for styregruppen for Grindsted-undersøgelsen.

– Jeg ved, at mange borgere havde set frem til at få et svar på deres bekymringer til januar. Men vi er også nødt til at være sikre på, at vi får et retvisende, nøjagtigt og fyldestgørende resultat i forhold til, hvorvidt borgere i Grindsted har en øget sygdomsforekomst eller ej. Det letteste havde selvfølgelig været at vente med at sætte en dato, indtil vi havde den endelige rapport i hånden. Men omvendt har det været vigtigt for os at være transparente omkring undersøgelsen og dele viden, når vi har den, siger Kurt Espersen.

Kvalitetssikringen af data forventes at tage mindst et par måneder at løse. Derfor ventes undersøgelsen nu tidligst at blive færdig til marts 2020.