Sydjyske ledere tror på godt 2016

Modelfoto


61 pct af lederne i sydjyske virksomheder forventer en stigning i omsætningen i 1. halvår af 2016. Det viser en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Undersøgelsen viser også, at 24 pct. kalkulerer med omtrent uændret omsætning, mens 14 procent tror, omsætningen i deres sydjyske virksomhed er for nedadgående.

Men ikke desto mindre er 6 ud af 10 ledere altså optimistiske, når det gælder overskud i virksomheden, og optimismen går igen i forhold til virksomhedernes produktion. 53 procent af lederne forudser, at kurven for produktion vil stige og ligeledes i forhold til overskuddet, hvor 54 procent forudser en stigning. På eksportområdet vurderer 48 procent, at der er stigninger i vente i 1. halvår af 2016.

Også på beskæftigelsesområdet er der ifølge de lokale ledere grund til at finde smilet frem. Blandt de 209 adspurgte lokale ledere forventer 38 pct. at det samlede antal af medarbejdere stiger. 46 procent tror, antallet vil være omtrent uændret, mens kun 16 procent af virksomhederne ifølge lederne tror på færre medarbejdere.

– Svarene fra lederne i Sydjylland giver et meget godt billede af, at erhvervslivet er på rette kurs, og at vi er på vej ind i et 2016 med fremgang og vækst. På beskæftigelsesområdet er der også tegn på bedre tider, hvilket formentlig for alvor slår igennem inden for de næste par år, siger Bent Walter Jensen, der er afdelingsformand for Lederne Sydøstjylland.