TronsøSkolen laver Danmarks første eSport Racing linje

Foto: Tronsøskolen


Fra næste skoleår kan unge, der elsker at spille racing-spil på computeren komme på eSport Racing efterskole i Grindsted.

Det er TronsøSkolen i Grindsted, der med sin gokartlinje i flere år har været Danmarks førende efterskole på motorsportområdet, som nu har valgt at tilbyde linjen eSport Racing. Her kører eleverne gokart på meget avancerede computere – også kaldet simracing.

– Vi kan se en god synergi i at oprette en eSport Racing linje, da eleverne på vores traditionelle Gokartlinje også bruger mange timer i racer simulatorerne på skolen, og det er selvfølgelig særligt i vintermånederne. Samtidig vokser eSport helt enormt i disse år, og de unge som interesserer sig specifikt for racing, dem vil vi nu tilbyde et spændende efterskoleår, forklarer Toni Hessner, der er forstander på TronsøSkolen.

Forstanderen forventer at kunne byde velkommen til 10 – 12 elever på den nye eSport Racing linje til august.

Blandt underviserne på den nye linje er den tidligere professionelle racerkører Tommy Schröter. Han var den første motorsportscoach i Danmark, som introducerede simulatortræning som redskab i sin undervisning af racerkørere.

– Jeg er sikker på, at eSport Racing er den næste store disciplin inden for eSport, fordi det er den eneste disciplin, hvor erfaringerne kan tages direkte videre til virkelighedens udgave. Jeg glæder mig til at skulle arbejde med de unge, og de vil opleve, at blive undervist og arbejde på samme måde som F1- og Le Mans-kørere gør, når de træner i simulatoren. Det er effektiv træning, som hurtigt rykker dem, siger Tommy Schröter.