Tunnelen under Vejlevej genåbnes

Foto: billundphoto.dk


Tunnelen under Vejlevej genåbnes efter efterårsferien – og samtidig gøres Gammelbro ensrettet hen foran SuperBrugsen og Fakta.

Det er hvad politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune er blevet enige om.

Tunnelen under Vejlevej blev lukket, da der i forbindelse med byggeriet af LEGO House skulle etableres flere parkeringspladser i Billunds centrum. Under opførelsen af de nye parkeringspladser viste det sig muligt, at bevare opkørslen fra tunnelen, dog med et andet forløb. Billund Kommune fik derfor i foråret gennemført en ny trafiksikkerhedsanalyse, og gik i dialog med Sydøstjyllands Politi om, hvilke trafiksikkerhedsmæssige tiltag, der skulle etableres for at tunnelen kunne genåbnes.

– Der har været en række udfordringer, der skulle løses for at tunnelen kunne genåbnes. Det gælder både i forhold til trafiksikkerheden, men også i forhold til at sikre adgang til Hans Jensensvej, siger Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune.

De udfordringer er nu løst i og med Gammelbro gøres ensrettet fra Hans Jensensvej og ind forbi SuperBrugsen. Altså kan man køre FRA Hans Jensensvej og ind, mens der bliver forbud mod at køre UD igen. Der skal man den anden vej rundt hen forbi Fakta og ud i rundkørslen ved ABC Lavpris. Denne løsning er godkendt af Sydøstjyllands Politi og ifølge Per Nyhus er også SuperBrugsen okay tilfredse med den løsning.

Arbejdet med at genåbne tunnelen går i gang hurtigst muligt.

– Hvis arbejdet går efter planen kan tunnelen være genåbnet når efterårsferien er forbi, siger Per Nyhus.

Denne port fjernes hurtigst muligt så tunnelen under Vejlevej i Billund kan genåbnes.
Denne port fjernes hurtigst muligt så tunnelen under Vejlevej i Billund kan genåbnes.