Ukrainere og virksomheder mødtes i MAGION


Der var stor søgning til de lokale arbejdspladser, da Billund kommunes ukrainere torsdag formiddag var inviteret til jobmesse i MAGION. Fra start dukkede 35 ukrainere op og inden længe var antallet oppe på 51. Alle sammen står de i den situation, at de er flygtet fra deres krigsramte hjemland, og nu forsøger at skabe sig en tilværelse her i Danmark.

Ifølge Billund kommunes jobcenter har aktuelt 127 ukrainere fået opholdstilladelse. Heriblandt er også folk udenfor arbejdsmarkedet – børn, ældre og handicappede – og så er vi nede på 50-60 stykker, der er klar til job.

Og dem er der rift om hos de lokale arbejdspladser. Da jobmessen blev skudt i gang gik flere af de fremmødte ukrainere målrettet efter LEGO, Zizzi og LEGOLAND, mens enkelte også søgte mod Lalandia. Selvom kommunens jobcenter havde skaffet tolke til at hjælpe kommunikationen mellem virksomhederne og ukrainerne, så var det ikke nødvendigt hos eksempelvis Zizzi i Billund. Deres to repræsentanter på jobmessen er nemlig henholdsvis ukrainer og litauer.

Lagerchef Jevgenij Peckurov har lige nu 15 ukrainere ansat på Zizzis lager i Billund og kan godt bruge en 6-7 stykker mere til aften- og weekendholdene.

– Mange af dem der kommer til os har hørt om os fra venner og bekendte, så derfor søger de mod os i dag, forklarer Jevgenij Peckurov, der taler vanvittigt godt dansk, men også begår sig sprogligt overfor de måske kommende medarbejdere. Og det er nødvendigt med et godt sprogøre for lige nu er der ansat henved 15 forskellige nationaliteter hos Zizzi i Billund.