Uldne får og besøg fra Vamdrup Ford A Klub

Aktiviteter på Museumscenter Karensminde den 7. juli og den 9. juli kl. 10-16

På Museumscenter Karensminde er det på høje tid at få fårene klippet. Når hyrden har gennet fårene sammen, fanger vi et par stykker, som er klar til at få klippet den tykke uldvams af. Fårene klippes omkring kl. 11.30 og kl. 13.30 begge dage. I gamle dage havde man mange får på gårdene, og de blev klippet to gange om året. Sommerklipningen fandt gerne sted i begyndelsen af juni måned og fandt sted med håndsaks.

På gårdspladsen på Karensminde sidder spindepigerne parat til at spinde ulden til garn, og rokkens hjul snurrer flittigt. De spinder ikke kun garn af fåreuld, men også af hundeuld og moderne plantefibre som bambus. Engang kunne folk i de vestjyske hedeegne tjene mange penge ved at strikke strømper til salg. En stor del af varer, de strikkede, blev gerne filtet, inden de blev solgt til hosekræmmeren. I de gamle husholdninger kom lødgryden, den gryde, man farvede garnet i, frem på ildstedet, når garnet skulle have en anden farve end de naturlige lyse og grålige farver, ulden har. Det vil blive demonstreret, hvordan man kan farve garn med farve fra planter.

I det kreative værksted kan alle børn og voksne begge dage sy et lille dyr eller/og male en skattekiste.

Der er aktiviteter i gårdens stue og køkken, i træværkstedet og smedjen. Og hestevognen kører selvfølgelig også. Kaffestuen er også åben, så man kan få lidt forfriskninger.

Den 7. juli ca. kl. 11.45 til 13.45 får Museumscenter Karensminde besøg af Vamdrup Ford A Klub. Klubben har en stor interesse for gamle dage, og vil derfor gerne vise deres smukke veteranbiler frem i en scenografi fra dengang, deres biler var nye. De parkerer bilerne ude ved gården, og man er meget velkommen til at tage en snak med kørerne og opleve de smukke køretøjer sammen hermed.