Unge udviklingshæmmede inviteres til diskofest på LaFlamme

Den 9. februar inviteres udviklingshæmmede fra hele lokalområdet til fastelavns-disko-fest i Grindsted fra kl. 19-22.30. Stedet bliver kælderen på LaFlamme i Nørregade og bag arrangementet, der er rettet mod udviklingshæmmede fra 16 år og op, står Gitte Mikkelsen og Liv Bjorholm.

Gitte Mikkelsen arbejder på Ungbo og Liv Bjorholm er mor til Oliver, der er autist og har ADHD mv.

– Vi vil prøve at starte noget op for de mange udviklingshæmmede i Grindsted og omegn. De plejer at køre til Varde og Esbjerg for at komme på diskotek. Det i Varde er så vidt vides stoppet, så nu er der kun Esbjerg tilbage. De udviklingshæmmede er trætte af, at det altid skal ske på en hverdag, for mange af dem har deres beskæftigelse, STU, skole og arbejde som de også passer. De spørger, “hvorfor er der ikke noget disko for os en fredag aften, ligesom der er for alle andre”, forklarer Gitte Mikkelsen til Netavisen Grindsted.

Derfor tog hun og Liv Bjorholm kontakt til indehaveren af LaFlamme, Jørgen Pedersen, der besluttede sig for at stille lokalerne gratis til rådighed for det særlige arrangement.

Liv Bjorholm, der selv arbejder på LaFlamme, vil selv stå i baren den aften, hvor der vil blive solgt sodavand, kaffe og drinks uden alkohol til dem under 18 år – og for dem over 18 vil der også være  mulighed for at købe øl og drinks med alkohol.

Feststedet er dog ikke specielt handicapvenligt, og derfor håber arrangørerne da også, at folk der eksempelvis er dårligt gående vil tage en ledsager med, så de kan give dem  en støttende arm ned af trapperne.

– Det er muligt at få en rollator ned i kælderen, men en kørestol er umulig. Der er heller ikke handicaptoiletter, så det giver jo sine begrænsninger, forklarer Gitte Mikkelsen.

Ifølge hende har de unge efterspurgt muligheden for at komme på diskotek i Grindsted, og håbet er altså at pædagogerne på bostederne vil hjælpe med at få budskabet bredt ud. Arrangørerne vil da også gerne høre fra frivillige, hvis der er nogen der kunne tænke sig at hjælpe til med de forskellige praktiske ting i forbindelse med sådan et arrangement.