Varmeprisen stiger i Billund

Foto: Billund Photo


Billund Varmeværk skruer nu varmeprisen i vejret. Det sker allerede her fra 1. oktober og påvirker alle aftagere af varme fra Billund Varmeværk:

– På baggrund af gas- og elpriser, der for tiden dagligt når nye usete højder, har bestyrelsen besluttet at forhøje den variable del af varmeprisen fra de nuværende 530 kr. inkl. moms pr. MWh til 700 kr. inkl. Moms pr. MWh, skriver Billund Varmeværk i en pressemeddelelse.

Samtidig hæves kvadratmeterprisen fra 16 kr. pr. m2 inkl. moms til 20 kr. pr. minkl. moms. Det betyder en årlig prisstigning for et standardhus på ca. 30 pct eller ca. 300 kr. per måned. For en standardlejlighed er stigningen ligeledes på ca. 30 pct, svarende til ca. 238 kr. per måned.

– Med priser på både biobrændsel, gas og el der er meget højere end hvad vi budgetterede med tilbage i januar 2022, da vi sidst regulerede prisen, så er det eneste ansvarlige vi kan gøre at hæve varmeprisen for at undgå en stor underdækning i 4. kvartal. Der er desværre ingen udsigt til at energipriserne falder igen foreløbig, og fordi et varmeværk er non-profit, ville en underdækning i 2022 bare betyde, at prisen blev endnu højere i 2023 for at hente det tabte hjem. Det skal vi undgå, og derfor må vi hæve varmeprisen nu, lyder det fra varmeværket.