Verdenspremiere på helt ny spiritus – fra Billund

Michael Brogaard fra Bryghuset i Billund har brugt flere år på at udtænke en metode, hvor "affaldsproduktet" fra mjødproduktionen kan indgå i et helt nyt produkt.


Den 28. maj er en stor dag for både danske og internationale mjød-elskere. Den dag sender Dansk Mjød fra Bryghuset i Billund en helt ny type spiritus på markedet: HonningNektar – verdens første spiritus, der er destilleret på mjød.

Det er brygmester Michael Brogaard, der står bag den nye HonningNektar, der er brygget på honning og derefter destilleret:

– Som brygmester har jeg været ked af at smide det restprodukt, som vi får, når vi brygger mjød, ud. Derfor har jeg arbejdet med denne idé et stykke tid og nu er vi klar til at præsentere produktet, siger Michael Brogaard.

Han kalder det en lang og spændende proces at lave denne nye form for spiritus:

– Man kan ikke sammenligne det med andre former for eksisterende spiritus. Honning Nektar er i en kategori for sig selv. Det vil vi gerne vise ved præsentationen den 28. maj, hvor man kan se hvordan HonningNektar laves – og de kan få lov at smage, siger Michael Brogaard.

Her kan du se Michaels egen forklaring på baggrunden for det nye produkt: