Vestre og Vorbasse skoler tog titlerne

Her er det eleverne fra Vestre Skole, der vandt Naturfagsmaraton 2016. Foto: Hanne Holm


Det blev eleverne fra 5. C på Vestre Skole i Grindsted og 5.A fra Vorbasse Skole, der tog titlerne, da der i dag blev afholdt naturfagsmarathon i Billund Kommune.

Konkurrencen fandt sted på Grindsted Landbrugsskole, hvor ca. 400 elever fra 5. og 6. klasse fra Billund og Vejen kommuner dystede i forskellige opgaver – samt den naturvidenskabelige arbejdsmetode. Eleverne havde arbejdet med og forberedt opgaverne hjemme på skolen og havde deres løsninger, fx svævefly samt løfte- og ophængsmaskiner, med. Derudover blev der dystet i viden om fugle, kortlæsning og jordens udviklingshistorie.

Vinderne af Naturfagsmaraton 2016 i Billund Kommune blev 5. C fra Vestre Skole og vinderen af halvmaraton blev 5. A fra Vorbasse Skole.

Naturfagsmaraton består af en række metode- og konstruktionsopgaver, der alle motiverer eleverne til at undersøge, hvordan naturfaglige begreber kan være med til at løse elevernes opgave. Opgaverne kræver samarbejde, kreativitet, naturfaglig viden, en systematisk fremgangsmåde og brug af matematiske værktøjer.

Vorbasse Skole stillede med 5.A der vandt den halve maraton. Foto: Hanne Holm
Vorbasse Skoles 5.A vandt den halve maraton. Foto: Hanne Holm