Der skal sættes ind overfor antallet af ledige unge på kontanthjælp i Billund Kommune – og her skal virksomhederne på banen. Det mener en arbejdsgruppe bestående af politikere, erhvervsfolk og andre ildsjæle, der brænder for denne målgruppe. Derfor arrangeres der på tirsdag den 14. april informationsmøde, hvor håbet er, at rigtig mange virksomhedsledere møder op for at se hvordan de kan hjælpe.
Balladen er, at over 100 unge mellem 18 og 25 år i Billund Kommune er på kontanthjælp. Og undersøgelser og erfaringer viser at ca. halvdelen af dem stadig vil være på kontanthjælp om fem år. Derfor skal der gribes ind, så de unge i stedet for at banke på kommunens dør og bede om kontanthjælp, banker på virksomhedernes dør og beder om et arbejde. Virksomhedernes opgave i denne proces bliver at tage en ung med udfordringer i livet ind i virksomheden og hjælpe dem på vej gennem en mentor-ordning.
– Jeg tror alle tjener på det her; virksomhederne får en arbejdskraft og er på den måde med til at hjælpe kommunen med at få de unge væk fra offentlig forsørgelse over til at forsørge sig selv, siger Ole Marcussen, der er tovholder på Code of Care i Billund.
Konceptet er taget fra Holstebro, som har haft stor succes med at få de ledige unge i arbejde. Meget tyder også på at de lokale virksomheder i Billund kommune er klar til at påtage sig et socialt ansvar. Ved et formøde deltog 12 virksomheder, som alle tog positivt imod planerne. Derfor håber Ole Marcussen, at rigtig mange andre virksomheder dukker op til mødet i Magion den 14. april. Han ved dog godt, at mange virksomheder kan have det lidt svært med at lave aftaler med kommunen. Der går nemlig let bureaukrati i den:
– Vi skulle gerne have fejet bureaukratiet mest muligt væk, så virksomhederne ikke bøvler med det, siger Ole Marcussen.
Arrangementet med Code of Care Billund finder sted i Magion i Grindsted den 14. april 2015 kl. 17.00 – 20.30.