Witte skal hive højtuddannede til kommunen

Bosætningskoordinator i Billund Kommune, Marianne Witte, skal på en jobmesse i Kbh i weekenden forsøge at sælge Billund kommune til potentielle tilflyttere.


I forsøget på at lokke flere højtuddannede til virksomhederne her i kommunen, sender Billund ErhvervsFremme i den kommende weekend en repræsentant til en stor jobmesse i København.

Det er foreningen work-live-stay, der i samarbejde med fagforeningen DJØF, arrangerer jobmessen. Baggrunden er udflytningen af statslige arbejdspladser, som betyder ca. 1000 nye arbejdspladser i Syddanmark. Formålet med messen er at orientere om jobmuligheder for ægtefæller og kærester til de udflyttede statslige medarbejdere.

– Billund kommune har med 2.2 % i juni den næstlaveste ledighed i Danmark. Det er jo utroligt positivt og viser hvilken fantastisk erhvervsudvikling vi har. Men det betyder også, at vores virksomheder har brug for kvalificeret arbejdskraft. Og derfor deltager vi i jobmessen i København. Det er en rigtig god mulighed for at kunne sælge de utroligt mange spændende virksomheder vi har her i området overfor nogle dygtige mennesker i Hovedstadsområdet, siger direktør i Billund Erhvervsfremme, Morten Karlsbjerg,  der sender bosætningskoordinator Marianne Witte afsted til hovedstaden.

– Jeg vil fortælle om de mange succesrige virksomheder vi har her i Billund kommune og om de mange spændende jobmuligheder der findes. Og så vil jeg selvfølgelig også orientere om den helt personlige hjælp og rådgivning som Billund ErhvervsFremme tilbyder overfor tilflyttere. Så jeg glæder mig til en spændende dag, siger bosætningskoordinator Marianne Witte.

Erhvervslivet i Billund kommune er inde i en rivende udvikling, hvor der bliver skabt masser af arbejdspladser. En opgørelse viser fx at der er 132 arbejdspladser i Billund kommune pr. 100 indbyggere i den arbejdsdygtige alder. Landsgennemsnittet er til sammenligning 93 arbejdspladser.